Nieuws

Zoeken

Laatste nieuws

  • 31/05/2024

Webinar voor de gemeenten over taalvereisten taxichauffeurs

Taalvereisten voor taxi

In 2020 trad het nieuwe taxidecreet in Vlaanderen in werking met als doel om taxi’s als aantrekkelijk en toegankelijk vervoermiddel in de markt te zetten. Bij die hervorming werd ook verplicht dat taxichauffeurs een bepaald niveau van het Nederlands moeten behalen. Die vereiste werd gekoppeld aan de bestuurderspas die sinds 1 juli 2020 verplicht is in Vlaanderen.

Ten laatste 2 jaar nadat u die pas hebt gekregen, moet u een attest van taalniveau Nederlands B1 (richtgraad 2.2) kunnen tonen. De overgangsperiode voor het behalen van het juiste taalniveau voor taxibestuurders (die nog niet voldoen aan de taalvereiste) werd in juni 2022 met 2 jaar verlengd, tot en met 30 juni 2024.

MOW organiseert een Webinar voor de gemeenten over taalvereisten taxichauffeurs en hoe bestuurderspassen intrekken

Om een bestuurderspas aan te vragen, moet je aan de taalvereisten voldoen. Als je dit nog niet doet, moet je kunnen aantonen dat je het vereiste taalniveau binnenkort behaalt. Dit kan met een attest of een bewijs van inschrijving voor een taalopleiding. De deadline hiervoor is 30 juni 2024. Vanaf dan kunnen de eerste bestuurderspassen ingetrokken worden voor taxibestuurders die het Nederlands onvoldoende machtig zijn.

Op donderdag 6 juni 2024 van 14.00 tot 15.00 uur organiseren het Departement Mobiliteit en Openbare Werken en de VVSG een webinar. Je leert over de taalvereisten voor taxichauffeurs, de tools die lokale besturen gebruiken om dit te controleren en hoe het intrekken van een bestuurderspas verloopt. Steden en gemeenten kunnen ook vragen stellen.


Als personeel van steden die lid zijn van VVSG kan je je inschrijven voor de webinar:

Lees meer en schrijf je in

Informatiefilm MOW