Nieuws

Zoeken

Laatste nieuws

  • 04/03/2024

Verlenging taalvereiste taxibestuurders (B1-, modules 2.1 en

De Vlaamse Regering verlengt de termijn voor chauffeurs in de taxisector om hun taalvaardigheid te bewijzen tot 30 juni 2025, waardoor ze meer tijd krijgen om aan de regelgeving te voldoen. Deze verandering biedt chauffeurs de kans om een taalopleiding te volgen en zo hun bestuurderspas te behouden.

Op 1 maart 2024 heeft de Vlaamse Regering besloten om de regel over de taalvereiste voor bestuurders in de taxisector te veranderen. Dit betekent dat chauffeurs die een bestuurderspas hebben gekregen vóór 1 juli 2023 meer tijd krijgen om te bewijzen dat ze voldoende taalvaardig zijn. Normaal moesten ze dit bewijzen voor 30 juni 2024, maar nu hebben ze tot 30 juni 2025 de tijd. Dit geldt alleen als ze kunnen laten zien dat ze bezig zijn met een opleiding om hun taalvaardigheid te verbeteren.

De reden hiervoor is dat veel chauffeurs het nog niet is gelukt om aan de taaleisen te voldoen binnen de tijd die ervoor stond. Met deze verandering krijgen ze een jaar extra om aan de eisen te voldoen. Dit is goed nieuws voor chauffeurs en ook voor de taxisector, omdat het ze meer tijd geeft om aan de regels te voldoen.

Bron: Beslissingen van de Vlaamse Regering, Ministerraad van 01 maart 2024.