Nieuws

Zoeken

Laatste nieuws

  • 19/02/2024

Aansluiting bij het BIN Antwerpen project

Wanneer een chauffeur een verdachte situatie opmerkt, wordt van hen verwacht dat zij dit melden aan zowel de politie als aan hun dispatch. De politie screent deze meldingen en verspreidt de informatie vervolgens via een communicatiesysteem aan boord (zoals een gsm) naar alle aangesloten taxichauffeurs. Indien nodig zal de politie een interventieploeg aansturen om de verdachte(n) op te sporen.

Graag brengen we jullie op de hoogte van een belangrijk initiatief in samenwerking met de Antwerpse politie: het Taxi Informatienetwerk (BIN Taxi). Dit netwerk tussen de lokale politie, de stad Antwerpen en taxibedrijven heeft als doel de veiligheid te verhogen door informatie-uitwisseling.

BIN Taxi maakt gebruik van BE-ALERT om chauffeurs te informeren over zaken zoals diefstallen, verkeersgeweld, het gebruik van vals geld, en meer. Wanneer verdachte situaties worden opgemerkt, worden deze gemeld aan de politie en dispatch, waarna informatie wordt verspreid naar alle chauffeurs.

Deelname is kosteloos en betekent geen extra controle op taxi's, maar draagt bij aan een veiliger Antwerpen.

Indien u wilt deelnemen, bevestig dan uw interesse door een e-mail te sturen naar leon.goudman@skynet.be met uw naam en voornaam, Bedrijfsnaam (indien van toepassing), adres, e-mail, gsm-nummer (op dit nummer ontvangt u Taxi informatie berichten).


Het officiële document vindt u Hier terug!